Friday, May 28, 2010

MAPFRE INSURANCE- The City Speaks


MAPFRE Insurance - The City Speaks - (2010): Ogilvy Peru


43 ülkede faaliyet gösteren MAPFRE Grubu, İspanya’da ve Latin Amerika’da lider sigorta şirketidir. Türkiye’deki yatırımını ise 2007 yılında Genel Sigorta’yı satın alarak gerçekleştirmiş ve MAPFRE Genel Sigorta/ MAPFRE Genel Yaşam ismiyle sürdürdüğü faaliyetleriyle, ülkemizde de lider sigorta şirketleri arasına girmiştir.

Yukarıda gördüğünüz kampanya MAPFRE’nin, Peru’nun başkenti Lima’da gerçekleştirmiş olduğu bir kampanyadır. Amaç, Lima şehrinin Tarihi Merkezini korumak ve insanları bu konuda bilinçlendirmektir. Ağaçlara ve banklara yerleştirilen cihazlar, kişilerin herhangi bir zarar uygulamasında devreye girerek “Yeter Artık Bana Zarar Verme” şeklinde uyarıda bulunuyor. Bu şekilde şehir, insanları bilinçlendirmek amaçlı onlarla iletişime geçiyor. Kampanya, Twitter, Facebook, Youtube gibi sosyal ağlarda yoğun ilgi görmüş.

Konuşan şehir fikri çok hoşuma gitti. İstanbul konuşsa kim bilir neler söylerdi.

Aynı kampanya İstanbul’a uygulansa, muhtemelen şehrimiz ağlardı. Eğer sadece konuşan bir cihaz koyulursa, insanlar cihazların nasıl çalıştığına bakmak için ya da arkadaşlarına göstermek için bazı denemelerde bulunurlardı. Bu yüzden, bizim şehrimizde yerleştirilen cihazların çok daha etkili tepkiler vermesi lazım, geri püskürtme bunlardan bir tanesi olabilir.

1 comment:

  1. kesinlikle haklısın. maalesef ülkemiz bu tip konularda bilinçli değil bu ve bu tarz etkili reklam kampanyalarını görerek kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. geçenlerde başka bir reklam kampanyasında gizli kamera koyarak insanların tepkilerini ölçmüşler herkes tekme atıp reklam kampanyasının tabelalarını kırarak tepkisini gösteriyor.
    Bravo Maphre'ye. inşallah kısa zamanda istanbul'da da görürüz.

    ReplyDelete